رصد مطبوعات
“کلمه رمز بن فرحان در ایران” ، “دو ماه بعد از آن شنبه معروف”

۲۹ خرداد ۱۴۰۲

رصد خبر | آیا مجازات بازیگران کشف حجاب کرده موثر خواهد بود؟ ، کلمه رمز بن فرحان در تهران ، دولت رئیسی عدالت جنسیتی را حذف کرد ،قانون انتخابات مغایر قانون اساسی و دو ماه بعد از آن شنبه معروف از جمله مطالب روزنامه‌های دوشنبه ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ است.

چکیده مطالب مهم مطبوعات را هر روز در بخوانید.

دشواری حل مسئله بانک‌ها

دولت در حال حرکت به سمت اصلاح نظام بانکی است، ولی حتماً حرکت بدون برنامه و پیش‌بینی جیغ‌های بنفش از بخش‌‍‌های مختلف، چاره‌ساز نخواهد بود. برخورد با بانک‌های-به قول رئیس‌جمهور- مسئله‌ساز، نیازمند اراده قوی و مسئولان بدون درگیر تعارض منافع است.
بیشتر بانک‌های مسئله‌ساز کشور از نظر ساختاری بسیار بزرگ هستند و نمی‌توان آن‌ها را به راحتی حذف یا کنترل کرد، در گام نخست باید دید که برنامه دولت برای ساماندهی این وضعیت چیست. وقتی صحبت از حذف بانک‌های مسئله‌ساز از اقتصاد کشور می‌شود، باید برای این بانک‌ها اعلام ورشکستگی رسمی کرد. واقعیت این است که اعلام ورشکستگی بانک‌ها تبعات اقتصادی و اجتماعی بسیار بالایی دارد.بزرگ شدن بیش از حد نظام بانکی و رشد بیش از حد این سیستم در سال‌های اخیر مانع رسیدگی به وضعیت آن‌ها شده است، حل مسئله بانک‌ها به دلیل بزرگی بیش از حد آن‌ها بسیار دشوار است. نظام بانکی به اندازه‌ای قدرت گرفته که پرونده ساماندهی بانک‌های بی‌سامان در دولت‌های مختلف بازمانده و از این دولت به دولت دیگری موکول شده است.
کامران ندری-جوان

آیا مجازات بازیگران کشف حجاب کرده موثر خواهد بود؟

نامه اخیر سازمان سینمایی مبنی بر ممنوعیت نمایش فیلم ها با بازی بازیگران کشف حجاب کرده نشان می‌دهد که بالاخره این سازمان به جای تلاش برای گفتار درمانی رفتار‌های غیر‌قانونی در سینما، از ابزار‌های قانونی که در اختیار دارد برای کنترل سینما استفاده خواهد کرد و تهدید‌هایی که می‌کند بیش از گذشته جنبه عملی دارد و می‌تواند برای قانون‌شکنان سنگین تمام شود. حال باید دید که آیا این چند بازیگر با به خطر افتادن محل درآمد و شهرت خود باز هم دست به قانون‌شکنی خواهند زد؟
جوان


کلمه رمز بن فرحان در تهران

چرا وزیر خارجه عربستان در تهران از ضرورت خلع سلاح هسته‌ای صحبت کرد؟ اظهارات بن فرحان می‌تواند یک اسم رمز هم باشد و به رژیم اسرائیل ربط داشته باشد. اما چه ربطی؟ همه می‌دانیم که رژیم صهیونیستی از حیث تهدیدات داخلی و خارجی در چه وضعیتی قرار دارد. هم‌اینک حدود ۷۰ درصد نیروهای اصلی ارتش – و به‌طور کلی ۵۰ درصد نیروهای اصلی و غیراصلی ارتش – در کرانه باختری که رژیم آن را خرمن در حال ‌اشتعال می‌داند، درگیر شده و توجه فلسطینی‌ها و جبهه مقاومت هم به سمت آن معطوف گردیده است. همین چند روز پیش، رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با آقای «زیاد النخاله» و چند نفر دیگر از رهبران جنبش جهاد اسلامی فلسطین، روی اهمیت تحولات کرانه باختری تأکید و خاطرنشان کرد «اقتدار روزافزون گروه‌های مقاومت در کرانه باختری، کلید اصلی به زانو درآوردن دشمن صهیونیستی است». در این معادله، طرف فلسطینی، سلاح کرانه را دارد و طرف اسرائیلی سلاح اتمی و کاملاً پیداست که رژیم اسرائیل نمی‌تواند از سلاح اتمی برای حل مشکل خود در مواجهه با فلسطینی‌ها استفاده کند و این در حالی است که سران مستاصل این رژیم در یک جمع‌بندی غلط، ایران و نه فلسطینی‌ها را عامل مشتعل شدن کرانه به حساب می‌آورند. اظهارات فیصل بن فرحان در تهران می‌تواند این‌گونه ترجمه شود که رژیم از طریق وزارت خارجه عربستان این پیام را به تهران منعکس کرده که حاضر به معاوضه بمب با کرانه است یعنی اگر ایران قول دهد کرانه را آرام می‌کند، اسرائیل درباره سلاح هسته‌ای خود آماده مذاکره می‌شود. این گمانه‌زنی است و در عین حال می‌تواند واقعیت هم داشته باشد، چه اینکه جای بحث از کنترل سلاح کشتار جمعی که تهران نیست. این بحث در منطقه ما یک مرجع ضمیر بیشتر ندارد و آن هم رژیم نامشروع اسرائیل است. اما این معادله مدنظر ایران نیست، ایران خود رژیم صهیونیستی را یک موجودیت کشتار جمعی می‌شناسد، نه سلاح هسته‌ای آن را و در همان حال ‌اشتعال کرانه باختری یک ‌اشتعال دستوری و درخواستی نیست، بلکه محصول سیاست‌های ضدانسانی خود رژیم صهیونیستی و سرکوب پی‌در‌پی فلسطینیان و نادیده گرفتن حقوق آنان است. بله بن فرحان درست می‌گوید سلاح کشتار جمعی رژیمی که به هیچ تعهدی پایبند نیست و در همان حال خود را مستظهر به پشتیبانی دولت‌های آمریکا و اروپا می‌داند و با سکوت اغلب دولت‌های عربی هم همراهی می‌شود، یک خطر واقعی است.
کیهان

شعار تبلیغاتی علی کریمی و سو استفاده مالی از خواهرش

زمانی که علی کریمی، با انتشار پست‌ها و استوری‌های مختلف در شبکه‌های اجتماعی، خود را به عنوان حامی حقوق زنان معرفی می‌کرد و شعار تبلیغاتی «زن، زندگی، آزادی» را تکرار می‌نمود، در پشت پرده از خواهر خود سوء استفاده مالی کرده و باعث نابودی زندگی وی و خانواده‌اش شده است. سرنوشت تلخ لیلا کریمی نمونه کوچکی از واقعیت پشت پرده کسانی است که با ادعای حمایت از آزادی و حقوق زنان به دنبال مطامع شخصی و مالی خود هستند. آیا علی کریمی برای زندگی بهتر و آزادی زنی از زندان که خواهرش هم هست اقدامی خواهد کرد؟!
کیهان


دولت رئیسی عدالت جنسیتی را حذف کرد

تلاش‌های برخی از فعالان حقوق زن جواب نداد، اثری از «عدالت جنسیتی» در لایحه برنامه هفتم توسعه نیست؛ موضوعی که بعد از آمدوشد فراوان کارشناسان حوزه زنان در برنامه ششم توسعه گنجانده شده بود و در پیش‌نویس
لایحه برنامه هفتم توسعه هم اثری از آن بود اما درنهایت در لایحه‌ای که دیروز، ۲۸خردادماه ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری به مجلس ارائه داد،
هیچ ردپایی از آن نیست.
عدالت جنسیتی، تعریفی است با هدف در نظر گرفتن عدالت میان زنان و مردان با درنظرگرفتن استعدادها، وظایف و نقش‌های متفاوت آنها در جامعه. واژه‌ای که در برنامه ششم توسعه برای آن مصادیقی در نظر گرفته شده بود و در پیش‌نویس لایحه برنامه هفتم توسعه هم یک تبصره ذیل ماده ۱۷۰ داشت.
هم میهن

 

 

قانون انتخابات مغایر قانون اساسی

مجلس یازدهم در شرایطی قانون جدید انتخابات را تصویب کرد که محتوای عجیب این قانون، انتقادات فراوانی را میان فعالان سیاسی و حزبی شکل داده است. بر اساس قانون اساسی، هر ایرانی با داشتن شرایط عمومی حق دارد خود را در معرض انتخاب و رای مردم قرار دهد، ضمن اینکه در اصل ۹قانون اساسی هم قید شده: «هیچ مقامی حق ندارد به نام حفظ استقلال و تمامیت ارضی کشور آزادی‌های مشروع را، هر چند با وضع قوانین و مقررات‏، سلب کند.» اما مجلس یازدهم که اکثریت آن را طیف‌های مختلف اصولگرا، شامل اعضای جبهه پایداری و نواصولگرایان شکل می‌دهند، تلاش برای ایجاد محدودیت در قانون انتخاباتی را در دستور کار قرار داده است.
به اعتقاد بسیاری از تحلیلگران اگر سال ۶۸ و شکل‌گیری نظارت‌های عالیه استصوابی را بتوان یکی از مقاطع مهم تضعیف جمهوریت در ایران تلقی کرد، قانون جدید انتخاباتی در سال۱۴۰۲ دیگر مقطع مهمی است که به اعتقاد تحلیلگران باقیمانده جمهوریت نظام را نیز با خطر تضعیف و استحاله کامل مواجه می‌سازد. موضوعی که باعث شده چهره‌هایی چون سید محمد خاتمی نسبت به آن نقدهای جدی مطرح کنند و خواستار تجدیدنظر اساسی در آن شوند. در قانون جدید مجلس نه‌تنها دامنه اختیارات شورای نگهبان افزایش چشمگیری پیدا می‌کند، بلکه اطلاعات سپاه هم به لیست ۴مرجع اصلی برای احراز صلاحیت‌ها ورود می‌کند. ضمن اینکه هیات‌های اجرایی هم وظایف خود را به هیات‌های نظارت محول کرده و وظایف این هیات‌های نظارتی بسیار افزایش می‌یابد.
در قانون انتخابات جدید، درباره دستورالعمل‌های صادر شده توسط وزارت کشور هم گفته شده که هیات مرکزی نظارت آنها را باید تفسیر کند. در حالی که هر نوع تفسیری در خصوص دستورالعمل‌های اجرایی در حیطه نظارتی مجلس است و طبق اصول ۸۵ و ۱۳۸ قانون اساسی جزو اختیارات مجلس، رییس مجلس و هیات تقنین مصوبات است. درباره شرایط نامزدها هم در اصلاحیه جدید قانون انتخابات گزاره‌هایی قرار داده شده که صدور کیفرخواست در برخی جرایم برای رد صلاحیت فرد کفایت می‌کند. یعنی اگر فردی حتی از اتهامی هم تبرئه شد در نتیجه کار تاثیری ندارد.
اعتماد


آیا رییسی به وعده های خود معتقد است؟

اگرچه ابراهیم رییسی وعده داده بود که مشکلات دولت خویش را گردن دولت‌های پیشین نیندازد، اما بارها دولت‌های گذشته را به ناکارآمدی متهم کرده و مشکلات فعلی را به ارث رسیده از گذشته دانسته است. در همین سخنرانی روز گذشته هم یک‌بار دیگر رییسی دولت‌های گذشته را متهم کرده و مشکلات را به ارث رسیده از جانب آنان دانست. معلوم نیست آیا واقعا رییسی به آنچه گفته و وعده داده‌، معتقد است؟
نمی‌توان انکار کرد کسانی که دیروز پای سخنرانی سیدابراهیم رییسی نشسته بودند تا وعده‌ای جدید بشنوند، حرف جدیدی را گوش کنند یا چشم‌انداز تازه‌ای درباره آنچه در ایران رخ می‌دهد یا خواهد داد، دریافت کنند، ناکام ماندند. سیدابراهیم رییسی در سخنرانی نسبتا کوتاه خود حتی برنامه تقدیمی را هم تشریح نکرد. شاید او خودش هم به محتوای برنامه هفتم و تحقق آن اعتقاد چندانی ندارد. شاید سیدابراهیم رییسی هم یقین دارد که مانند دولت‌های پیشین، دولت او هم حتی در بهترین حالت نمی‌تواند بیش از ۴۰ درصد از برنامه ارائه‌شده را عملی کند.
جهان صنعت


۲ ماه پس از شنبه معروف جامعه مسیر خودش را می رود

با گذشت ۲ ماه از آغاز آن «شنبه» معروف و افزایش فشارها و محدودیت‌ها، جامعه همچنان مسیر خودش را می‌رود و در برابر این رفتار ها رویکرد خودش را دارد. با گذشت ۲ ماه از آغاز آن «شنبه» معروف و افزایش فشارها و محدودیت‌ها، جامعه همچنان مسیر خودش را می‌رود و در برابر این رفتار ها رویکرد خودش را دارد.
 شرق

https://rasadkhabar.ir/eUDlV

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Next Post

فضائلی: آقا فرمود چتر رهبری تغییری نکرده ولی برخی اصرار دارند که از زیر این چتر خارج شوند

د خرداد ۲۹ , ۱۴۰۲
رصد خبر | «جمهوریت نظام اسلامی، مبانی و راهکارها» عنوان دیگری از سلسله نشست‌های «راه گفتگو» در مؤسسه اطلاعات است که با حضور محمد عطریانفر، روزنامه‌نگار و فعال سیاسی و مهدی فضائلی، کارشناس و فعال رسانه‌ای و محمد خدادی، دبیر جلسه برگزار شد. خبرهای مرتبط:وزیران خارجه ایران و عربستان در […]